Trainee Deltaprogramma Maas

Company
Nationaal Watertraineeship
Type
Trainee
Location
Den Haag
Sector
Traineeship, Water
Required language
Dutch
Area
Aardoppervlak, Weer en Klimaat, Hydrologie
Website
https://nationaalwatertraineeship.nl/

Description

Klimaatadaptatie, de woningbouwopgave en de stikstofaanpak. Hoe pak je zulke urgente kwesties aan? Ben jij een nieuwsgierige generalist en houd je ervan om mensen met elkaar te verbinden. Wil jij bijdragen aan een veilige, vitale en aantrekkelijke Maas? Dan is dit jouw kans!

Waar ga je werken?

Het programmateam Deltaprogramma Maas valt onder de Stuurgroep Deltaprogramma Maas (SDM).
Klimaatadaptatie, de woningbouwopgave en de stikstofaanpak. Nederland staat de komende jaren voor grote opgaven. Hoe pak je zulke urgente kwesties aan? Het antwoord van de Rijksoverheid: integrale gebiedsontwikkeling. Een benadering waarbij opgaven in een gebied in samenhang met elkaar worden aangepakt. Een uitdagende en veelbelovende benadering. Het Deltaprogramma Maas werkt met plezier aan deze uitdaging en zoekt een trainee om het programmateam te versterken. Als trainee bij het Deltaprogramma Maas heb je twee hoofdtaken. Jij bent verantwoordelijk voor het procesmanagement, daarnaast houd je je bezig met onderzoek en advies.

Procesmanagement rol:

Je bent de centrale spil als het gaat om planning en procesregie voor de vele parallel lopende gebiedsgerichte uitwerkingen. Komt in samenspraak met de regiotrekkers tot afgestemde aanpak en timing en bent nauw betrokken bij de regioprocessen Bedijkte Maas en Maasvallei en de diverse projecten.

  • Je faciliteert en bewaakt de uitgangspunten en planning, de overall proces regie voor de gebiedsgerichte uitwerkingen en voor de beleidsontwikkeling.
  • Je ontwikkelt een samenwerkingscultuur voor de Maaspartners waarin het samen en van elkaar leren en ontwikkelen centraal staat;
  • Je adviseert het programmateam, de regio-trekkers en de stuurgroep ten aanzien van regievoering over de parallelle werksporen;
  • Je adviseert over de overall risicobeheersing van het Deltaprogramma Maas.

Onderzoek- en adviesrol:

• Onderzoeken van de bepalende factoren in de doorlooptijd van integrale gebiedsprojecten;
• Uitwerken van verbeteropties om de uitvoering van integrale gebiedsprojecten te versnellen en toetsen bij de belanghebbenden van de effectiviteit;
• Adviezen opstellen voor het versnellen en vereenvoudigen van integrale gebiedsprojecten.

Jouw bijdrage

Als trainee ga jij vanuit Waterschap Aa en Maas aan de slag in het programmateam Deltaprogramma Maas. Het programmateam is een klein en slagvaardig team, dat de bevoegde en belanghebbende partijen helpt bij de ontwikkeling en uitvoering van samenhangend beleid voor een klimaatbestendige Maas. Het programmateam is een zelfstandig opererend team dat over de grenzen van organisaties heen werkt. Het team werkt binnen de Maascommunity, een samenwerking van overheden die beleid en tranches van projecten voor de Maas voorbereiden. Het team fungeert als verbinder binnen deze community en zorgt voor een goede inhoudelijke afstemming en zorgvuldige besluitvorming richting de Stuurgroep Deltaprogramma Maas. Op deze wijze draagt het team bij aan een veilige, vitale en aantrekkelijke Maas.

Wie ben jij? 

• Jij bent een generalist op het gebied van (integraal) waterbeheer en je hebt een luisterend oor en weet snel te komen tot de essentie.
• Je bent een teamspeler, je werkt vanuit gelijkwaardigheid en durft mensen aan te spreken.
• Je staat open voor feedback en gebruikt dit om jezelf verder te kunnen ontwikkelen.
• Eerlijkheid, openheid en plezier staan bij jou hoog in het vaandel.
• Je bent een kei in het verbinden van partijen en belangen.
• Middels jouw analytische blik kom je snel tot de kern, weet je zin van onzin te onderscheiden en worden werkprocessen inzichtelijk en slim met elkaar verbonden.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Saskia Otterloo, Saskia@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 342 18 870.

Solliciteren doe je doormiddel van het versturen van je CV, diploma, cijferlijst, motivatie en een foto van jezelf naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Sponsors