Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Flexlezing: waterstof door Oscar Kraan

2 juli 2020 @ 16:00 - 17:00

Wordt waterstof de verrassing van de jaren 20?
De afgelopen tien jaar hebben verschillende ontwikkelingen in de energiesector verschillende analisten en bedrijven verrast. De schaliegasrevolutie in de VS, de plotselinge verandering in de maatschappelijke steun voor kernenergie in Duitsland of Groningengas in Nederland zijn enkele voorbeelden van relatief recente jaren. De commercialisering van zon en wind is een ander voorbeeld dat het mogelijk maakt om de sectoren die relatief gemakkelijk te elektrificeren zijn, koolstofvrij te maken.
Het is nu de vraag of (hernieuwbare) waterstof de komende jaren een vergelijkbaar ontwikkelingstraject kan volgen, waardoor de moeilijker te bestrijden sectoren koolstofarm worden. Momenteel zien we een duidelijke versnelling van de activiteit in waterstof en het lijkt erop dat de randvoorwaarden worden gesteld voor verdere schaalvergroting. Nu rest ons dus de vraag.

Wordt waterstof de verrassing van de jaren ’20?
En zo ja, waar heeft het de grootste impact?

In deze lezing zal ik de ontwikkeling van waterstof in een historische context plaatsen, de kenmerken van deze veelzijdige energiedrager uitleggen en een perspectief geven op de toepassing ervan in de komende jaren

Gegevens

Datum:
2 juli 2020
Tijd:
16:00 - 17:00