Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sabine van den Boogerd; Deltares

8 november 2018 @ 16:00 - 17:00

Lezing Deltares
Na Aarde en economie (bachelor en master) te hebben gestudeerd, ging Sien Kok als milieu-econoom bij Deltares aan de slag. Ze werkt op thema’s als nature-based klimaatadaptatie in de stad en langs de kust en bodemdaling. In deze lezing neemt ze jullie mee in werkveld van (een econoom bij) Deltares. Drie projecten passeren de revue:
1) De komende jaren wil de Gemeente Antwerpen van start met het overkappen van de Ring Antwerpen. In de eerst ronde is €1,25 miljard vrijgemaakt om een start te maken met het overkappen en vergroenen van de ringzone. Sien werkte mee aan de MKBA: welk ontwerp moet het worden?
2) De gemeente Gouda heeft besloten dat het tijd is de bodemdalingsproblematiek in de historische binnenstad aan te pakken – het water staat ze aan de lippen. Deltares ondersteunt het governanceproces, doet hydrologisch – en bodemonderzoek en een economische analyse van ‘handelingsperspectieven’.
3) Indonesië geeft veel geld uit aan natuurrampen – ‘post-disaster’. Hoe maken we de switch naar voorkomen in plaats van genezen? Voor de Wereldbank deed Deltares een ‘investment gap analysis’ voor een aantal steden in Indonesie: hoeveel (en aan wat) zou idealiter worden uitgegeven aan het voorkomen van overstromingen? Naast de projecten vertelt Sien over hoe het is om te werken bij Deltares.
Dus kom ook op donderdag 8 november om 16:00 uur in WN-F123 naar de lezing!

Gegevens

Datum:
8 november 2018
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Geoflex bv.bv.

Locatie

F-123 W&N gebouw VU
De Boelelaan 1085
Amsterdam, 1081 HV Nederland
+ Google Maps