Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SBB vergadering

4 december 2018 @ 12:30 - 14:30

Als er verandering moet komen ter bevordering van de student, dan is de FSR in staat hierover advies te geven aan het bestuur van de VU. De FSR wordt gevuld met studenten vanuit verschillende studies binnen de faculteit. Door de fusie van de FALW en de FEW (tegenwoordig Bèta Faculteit) worden de studenten van de FSR overspoeld met verantwoordelijkheden. De kans is groter dat onze studies, als klein en minimaal vertegenwoordigd snel vergeten worden. Om dit te voorkomen is er initiatief om een Studenten Belangen Behartigingscommissie (SBB) op te richten.

De SBB is een orgaan wat uit komt voor de studenten van de bachelors Aardwetenschappen, Aarde en economie, de masters Earth Sciences, Environmental Resource Management en Hydrology. Gezamenlijk zorgen wij ervoor dat onze behoeften niet vergeten worden door de hoge werkdruk van de FSR. Als er problemen of ideeën zijn dan is de SBB er om dit bij de juiste partij te leggen die hier iets aan kan veranderen. Echter, de SBB heeft geen adviesrecht of instemmingsrecht, zoals de FSR dat heeft over sommige onderwerpen. De SBB is er ook om de samenwerking tussen FSR, Jaarvertegenvoordiging (JVT) en Opleidingscommissies (OLC) soepel te laten verlopen.

De SBB zal elke maand samen komen om problemen te constateren en vorderingen te bespreken. Elke drie maanden zal er een grote vergadering georganiseerd worden, waarbij ook docenten uitgenodigd worden. De vergaderingen zijn openbaar en zullen minimaal een week van tevoren aangekondigd worden. Ondanks dat de vergaderingen openbaar zijn, zal alleen een SBB-lid zijn stem mogen uitbrengen als het op een stemming neerkomt.

Dinsdag 4 december om 12.30 uur zal de eerste vergadering plaats vinden en zullen wij een bestuur kiezen. Het bestuur van de SBB zal uit minimaal twee en maximaal vier personen bestaan die de vergaderingen zullen voorbereiden, de notulen maken en het contact naar de overige organen regelen. Als je aanwezig bent op deze vergadering, kan je je opgeven als gewoon lid of jezelf verkiesbaar stellen als bestuur. Het bestuur zal een voorzitter hebben, een secretaris en mogelijk één of twee algemeen bestuursleden. Er wordt direct gestemd in de vergadering. Vanaf dat moment zal de nieuwe voorzitter de vergadering over nemen. De agenda zal vooraf gemaakt en verspreid worden.

Het is handig voor ons om ongeveer te weten wie aanwezig gaan zijn bij de vergadering en wie zich graag beschikbaar stellen voor het bestuur. Mocht je je verkiesbaar willen stellen voor een bestuursfunctie, geef dit dan van tevoren aan door een mailtje te sturen naar SBB@geovusie.nl. Ook als je gewoon lid wil worden en aanwezig gaat zijn bij de vergadering, is het handig om dit aan ons te laten weten. Het is echter niet verplicht om dit al aan te geven, maar zorg dat je voor een bestuursfunctie aan het begin van de vergadering aanwezig bent, zodat je niet de stemmingen mist. Hopelijk zien we je bij de vergadering!

Gegevens

Datum:
4 december 2018
Tijd:
12:30 - 14:30
Evenement Categorie:

Organisator

Dagelijks Bestuur GeoVUsie

Locatie

VU
De Boelelaan 1105
Amsterdam, Noord-Holland 1081 HV
+ Google Maps