Flexlezing: Roadshow Water


nwt-logo
Aanstaande donderdag, 1 december, is er weer de wekelijkse Flexlezing. Deze week wordt de lezing gegeven door Nationaal Watertraineeship. Zij komen een Roadshow Water geven, met onder andere Ralph Wesseling en Tine te Winkel!

Over de Roadshow Water

Werk jij mee aan de grote uitdagingen van morgen? De komende jaren biedt de watersector volop kansen aan talenten om aan de slag te gaan. Wil je ontdekken waar jij als student of pas afgestudeerde direct mee aan de slag kan? Kom dan langs tijdens de Roadshow Water en ontdek jouw kansen!

  • Studiebeurzen: het Ministerie van I&M werft waterambassadeurs door middel van studiebeurzen, die laten zien hoe aantrekkelijk de watersector is en met hun enthousiasme voor ‘olievlekwerking’ zorgen.
  • Stages: de Waterkennisbank biedt een site aan die vraag en aanbod van stages in de watersector aan elkaar koppelt.
  • Project van twee weken in het buitenland: Wetskills biedt een educatief programma aan van twee weken in het buitenland waarin Nederlandse en buitenlandse studenten/young professionals samenwerken aan water gerelateerde cases.
  • Activiteiten rondom ‘Building with Nature’: Delta Talent biedt educatieve activiteiten aan rondom het thema ‘Building with Nature’.
  • Netwerkplatform voor jongeren in de watersector: Jong KNW organiseert jaarlijks gezellige activiteiten waarin kennis en ervaringen over water worden gedeeld.
  • 2-jarig traineeship in de Nederlandse watersector: het Nationaal Water Traineeship biedt een 2-jarig traineeship met een persoonlijk leiderschapsprogramma voor pas afgestudeerden in de Nederlandse watersector.
  • 2-jarig traineeship in het buitenland: het Young Expert Programmes  biedt een 2-jarig traineeship aan (water + food/agro) voor kandidaten die in het buitenland aan de slag willen.

De Roadshow Water is een portaal voor enthousiaste jongeren om in contact te komen met initiatieven uit de watersector. Wij komen bij uw organisatie langs om een programma van 1 uur te verzorgen. Binnen dit tijdsbestek geven wij een presentatie, beantwoorden we vragen en bieden we de mogelijkheid aan studenten om hun interesse voor de initiatieven kenbaar te maken. De presentatie wordt gegeven door minimaal 1 vertegenwoordiger van de betrokken organisaties. Wij komen graag langs op een laagdrempelig moment voor studenten of bijvoorbeeld tijdens een bijeenkomst waarbij veel studenten aanwezig zijn.

 

www.roadshowwater.nl