VU-Introductiedagen

Introweek
De introductiedagen van de VU zullen er dit jaar anders uit zien dan normaal in verband met de maatregelen omtrent Corona. Een deel van de introweek zal online plaatsvinden, maar er zullen ook fysieke activiteiten georganiseerd worden. Tijdens de introweek zal je als eerstejaars kennis maken met de VU, de stad Amsterdam en studievereniging GeoVUsie. Samen met andere eerstejaars studenten Aardwetenschappen en Aarde, Economie & Duurzaamheid zal je begeleid worden door een tweetal bachelorstudenten van GeoVUsie. Jullie gaan tijdens deze week activiteiten doen die niet alleen door de VU zijn georganiseerd, maar ook door GeoVUsie. Zo zorgt GeoVUsie bijvoorbeeld voor lezingen binnen het vakgebied en een online pubquiz.

Waarom is het nodig om een GeoVUsie-ticket te kopen?
Tijdens de introweek van maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus zal GeoVUsie een aantal activiteiten organiseren waarbij wij een kleine vergoeding nodig hebben om de kosten te kunnen dekken. Zo zullen wij op de dinsdag een middag en avond in Amsterdam verzorgen waarbij je onze commissies leert kennen, inclusief barbecue. Daarnaast zal er aan het einde van de week nog een tour door de stad plaatsvinden. Tijdens de introweek zal er mogelijkheid zijn om deze GeoVUsie-ticket aan te schaffen in het park waar we dinsdag afspreken.

Met vragen kan je altijd terecht in de whatsappgroep met je mentoren die ongeveer anderhalve week voor aanvang van de introweek aangemaakt zal worden.

Introweekend
Normaal gesproken organiseren wij vanuit GeoVUsie ook een introductieweekend in september. Helaas kan dit niet doorgaan in verband met RIVM-maatregelen. Mochten deze maatregelen en het beleid van de VU in de loop der tijd toch ruimte geven tot het organiseren van een introweekend, zullen wij er alles aan doen om dit alsnog plaats te laten vinden.

Impressie van GeoVUsie
Onze studievereniging is erg actief en wij organiseren dan ook veel jaarlijkse activiteiten waar leden aan deel kunnen nemen. Hieronder volgen een paar sfeerbeelden van onze gezellige vereniging, waar iedereen welkom is!

Iedere donderdag wordt er in onze ledenkamer met prachtige bar een borrel gehouden. De eerste borrel van het collegejaar is altijd de Hollandse Karaoke Borrel, waarbij de eerstejaars de gezelligheid van GeoVUsie meteen meemaken!

De Flexcursie is een jaarlijkse weekendtrip waarbij je studiegerelateerde spots afreist. Deze leuke trip wordt verzorgd door de commissie GeoFlex. De GeoFlex organiseert ook iedere donderdagmiddag een gastlezing van onder andere professionals uit ons vakgebied.

Voor ons Oktoberfest trekt iedereen altijd zijn mooiste Duitse pakje aan!

Onze kerstgala’s zijn ook altijd een groot succes waarbij we het jaar mooi afsluiten.

Meerdere keren per jaar worden er bedrijfsbezoeken georganiseerd waarbij je langs bedrijven binnen ons vakgebied gaat en misschien wel je toekomstige werkgever vindt.

Door onze sportcommissie wordt ieder jaar een zeilweekend in Friesland georganiseerd.

Mocht je nog vragen hebben kan je altijd contact opnemen met het bestuur (bestuur@geovusie.nl).