VVFG Fotowedstrijd

bovenbalk-berichten

De VVFG is verheugd om haar  fotografiewedstrijd aan te kondigen met als thema’s:

‘Fysische geografie van Nederland’ en  ‘Fysische geografie op de kaart’.

De jury zal hen belonen die landschappelijke en aardkundige fenomenen en/of processen op een originele manier weten te verbeelden in een foto. Zowel het inhoudelijke aspect als de visuele  en artistieke kwaliteit van de foto spelen mee bij de beoordeling. Inzenders van foto’s worden gevraagd een beschrijving mee te sturen van het onderwerp en de context van de foto.

Het maken van foto’s is belangrijk in het fysisch-geografisch onderzoek. Met deze wedstrijd wil de VVFG ertoe bijdragen dat fysisch-geografen, overige aardwetenschappers en andere belangstellenden voor de fysische geografie hun veldobservaties met elkaar delen. Daarnaast sluit het thema ‘fysische geografie op de kaart’ aan op het symposium dat door de VVFG in november dit jaar zal worden georganiseerd.

De jury zal bestaan uit bestuursleden van de VVFG en enkele fysische geografie studenten.

Het winnende werk wordt tentoongesteld in een groot posterformaat tijdens het VVFG symposium Fysische geografie op de Kaart in november 2016. De winnaars krijgen hun tentoongestelde werk mee. Foto’s kunnen worden ingezonden tot 15 oktober 2016. Op de website van VVFG zal een aantal door de jury geselecteerde foto’s worden getoond.vvfg-fotografiewedstrijd-banner